Rea på barnkläder

Genom att utnyttja reorna kan du spara mycket pengar. Är du ute i god tid och kan handla för nästa säsong i slutet av motsvarande så kan du också spara en rejäl slant, så länge du kan gissa vilken storlek som kommer gälla då.

Midseason-reor

I varje säsong så är det nästan en så kallad ”midseason-rea”, en rea mitt i säsongen. Efter denna så brukar det vara en rea i slutet av säsongen.

Under vårsäsongen brukar de flesta midseason-rean vara i början av juni, men Boozt brukar påbörja sin redan i mitten av maj.

Ungefärliga datum för midseason-reor enligt historiken senaste året:

Mitten av oktober
Mitten av mars
Mitten av april
Mitten av juni

Procentreor

Allt fler butiker kör med procentreor över hela sitt sortiment. Det kallas ibland för klubbdagar eller liknande. Det kan till exempel vara 20% på alla barnkläder, ibland är det undantag med vissa varumärken men ibland gäller det alla kläder. Vi gillar företeelsen då man kan välja fritt i hela sortimentet. Några butiker som brukar köra procentreor är följande:

  • Kappahl – Har ofta klubbdagar där de har 20-25% på alla barnkläder. Här brukar märket Newbie vara undantaget från rean, nedsatta varor eller andra erbjudanden brukar inte gå att kombinera med 20%-rean.
  • Lindex – Har också ofta medlemsdagar (medlemmar i deras klubb ”More at Lindex”) där de har 20% på allt. En fördel med dessa dagar hos Lindex är att det ofta gäller på redan nedsatta varor och kombinationsrabatter.
  • Cubus – Har ibland procentrabatter till medlemmar i ”Cubus Friends” på mellan 20 till 40%.
  • H&M – Har ibland procentreor på 20% för medlemmar. Skickar också då och då ut erbjudanden med en procentrabatt (till exempel 25%) för ett valfritt plagg.
  • Boozt – Har ”flashreor” och andra erbjudanden där de har mellan 10-50% extra rabatt på nästan allt.