Vilka barnkläder har bäst kvalité?

Är dyra kläder en garanti för att kläderna håller länge? Nej det verkar tyvärr inte så, men det finns vissa märken som generellt håller en högre kvalité än andra. Vilka som är absolut bäst är dock svårt att avgöra då olika plagg för samma märke kan ha olika kvalité.

Kontrollera tvättråden!

En del plagg har orimliga (i våra ögon) tvättråd, till exempel vill du kunna tvätta kläder i minst 40 grader, så plagg som kräver handtvätt eller 30 grader försöker vi undvika. Det förekommer till och med underkläder med tryck där tvättrådet är 30 grader och undvik torktumling, inte ok. Kläder av bra kvalité ska enligt oss klara av att tvättas i alla fall 40 grader.

Märken som generellt håller en hög kvalité

Polarn O. Pyret är ett märke som ofta nämns i samband med hög kvalité. De har ofta ganska generösa storlekar och relativt tjockt tyg som håller sig mjukt och tål många tvättar utan att tappa formen. Kläderna är något dyrare än genomsnittet – men är kvalitén bättre kan det absolut vara värt det. De har även ett bra andrahandsvärde.

Livly är ett dyrare märke som många har goda erfarenheter av.

Undvik noppor – undvik blandmaterial!

Generellt gäller regeln att ju renare material ett plagg är gjort av – desto mindre risk att det bildas noppor. Så försök att hitta plagg som är 100% bomull, linne, polyester, ull och så vidare. Ju renare – desto bättre kommer det troligtvis att hålla!

Leave a Reply