Bygg en kapselgarderob till barn

Har du hört talas om kapselgarderob (capsule wardrobe på engelska)? Men vad är det för något? Det syftar på en samling kläder (begränsat antal) som alla passar ihop med varandra. Genom att välja plagg med omsorg när det gäller mönster och färger skapar man en uppsättning där så gott som allt passar ihop med varandra.

Detta gör att uppsättningen kläder inte behöver vara så stor – och du har ändå alltid något att matcha ihop – för ALLT matchar! Då barn (ju mindre de är) växer i en ruggig takt så behöver kläderna bytas ut med jämna mellanrum; ju färre kläder du behöver köpa nya – desto bättre både för plånboken och miljön.

Då du behöver färre plagg kan du istället satsa på sköna barnkläder av lite högre kvalité – som kanske håller sig lite bättre – även efter många tvättar.

Hur skapar jag en kapselgarderob för barn & baby?

Bra fråga! Så här gör du i några enkla steg!

  1. Har du inte redan kläder blir processen enklare, men har du redan en uppsättning kläder? Påbörja en utrensning. Behåll favoritkläder som passar ihop och använd dessa som utgångspunkt.
  2. Det kanske viktigaste – välj tidlösa plagg.
  3. Välj rätt färger – om alla plagg passar ihop med varandra så är din kapselgarderob perfekt! Det betyder absolut inte att det behöver vara samma färger utan en blandning av färger som harmoniserar med varandra.
https://pin.it/49cKUpz

Leave a Reply